Hangi Su Arıtma Cihazını Almalıyım ???

En İyi Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi

Merhaba su arıtma cihazı alacak kullanıcılarımız.Bugün sizler için hangi su arıtma cihazını almalıyım sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bir çok kişi su arıtma cihazı alırken hangisini almalıyım, nasıl bir cihaz almalıyım, çok fazla bilgim yok yanlış bir cihaz almak istemiyorum gibi aklında sorular oluşmaktadır. Bizlerde bu tür kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla su arıtma cihazlarının bazı püf noktalarından bahsetmek istiyoruz ve bu sayede bilgisi olmayan alıcılara da bu şekilde yardımcı olmak istiyoruz. Sizler için bu konuyu başlıklar halinde giderek anlatmak istiyoruz.

Pompalı ve pompasız su arıtma cihazı arasında ki fark nedir ? Su arıtma cihazları fabrikada üretilirken pompalı ve pompasız olmak üzere ikiye ayrılarak üretilmektedir.Sebebi ise; su arıtma cihazlarının çalışabilmesi için en az 4 barlık bir su basıncına ihtiyaç vardır.Eğer 4 barlık su basıncı yok ise su arıtma cihazlarının çalışması imkansızdır.Bu durumda ise pompalı sistem devreye girerek su basıncı düşük olan yerlerde su basıncını sabitleyerek cihazın daha rahat çalışmasını sağlamaktadır.

Özellikle Türkiye’nin doğu bölgelerinde ve köy vb yerlerde su basıncı çok düşmektedir.Bizler bu bölgelerde pompalı su arıtma cihazı kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Eğer sizinde böyle bir durumunuz var ise basıncınız çok düşük ise pompalı su arıtma almak zorundasınız ama normal ise pompasız bir su arıtma cihazı çok rahat olarak işinizi görecektir.

Açık kasa ile kapalı kasa arasında ki fark nedir ? Özellikle belirtmek isteriz ki açık kasa ile kapalı kasa arasında arıtma kalitesi olarak hiçbir fark yoktur.Böyle bir üretimin olmasının sebebi tezgahın altında yer sıkıntısı olan kişiler için özel olarak üretilmiştir.Kapalı kasa su arıtma cihazlarının tüm parçaları içindedir.Ama açık kasada ise tank ve cihazın ana gövdesi ayrı olduğu için çok fazla yer kaplamaktadır.

Ayrıca şunu da belirtelim ki açık kasa su arıtma cihazları geliştirilebilir bir alt yapısı bulunmaktadır.Kapalı kasanın iç haznesi dar olduğu için en fazla olarak 6 veya 7 filtre konulmaktadır ama açık kasada ise istediğiniz kadar filtreyi koyabilirsiniz.Seçim yaparken bunu da düşünmenizi isteriz.

Filtre kalitesi nedir ve süresi nasıl olmalıdır ? Son zamanlarda internete baktığımız zaman çok fazla filtre ve fiyat farkı bulunmaktadır.Çin malı su arıtma filtrelerinin ucuz olmasının tek sebebi doluluk oranlarının çok düşük olmasıdır.Normalde bir filtrenin en az doluluk oranı %80 olması gerekirken maliyeti düşürmek adına %20 lere kadar düşürerek ucuza filtre satmaktadırlar.Bunun size ne gibi zararı olur derseniz Doluluk oranı yüksek olan filtrenin ömrü 6 ile 8 ay arasında iken doluluk oranı çok düşük olan filtre en fazla 1 ay olmaktadır.Ve tam dolu olmadığı için tam olarak arıtma yapmaz.Ve bunun sonucunda her ay filtre alarak maddi açıdan sizi ciddi olarak zorlamaktadır.

Su Arıtma Filtresi Satın Almak İçin Tıklayınız…

Plastik kalitesi nasıl olmalıdır ? Su arıtma cihazı gördü iseniz bir çok parçası plastiktir.Bu sebepten dolayı plastik kalitesi su arıtma cihazında çok önemlidir.Çin malı su arıtma cihazlarında atık plastikten üretim yapıldığı için çok ucuz fiyatlara satılmaktadır.Plastik kalitesi sınıflamasında 5.sınıf plastik en iyi plastik yerine geçmektedir. PE Polietilen’in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir.Bu sebepten dolayı ucuza su arıtma cihazı alayım derken atık plastikten üretilen su arıtma cihazı almanız sonucunda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu tür atık plastikler yosunlaşma vs yaptığı için ayrıca bakteri oluşumunu sağladığı için dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çelik kalitesi nasıl olmalıdır ? Su arıtma cihazlarının 2 parçası çeliktir.İlki cihazın tankıdır.Tank kesinlikle nfs onaylı olup çelik ve paslanmaz olması gerekmektedir.Aksi taktirde tank suyu beklettiği için tankta paslanma ve yosunlaşma olacaktır.Buda bekletilen suyun bakteri oluşmasını sağlamaktadır.Bu sebepten dolayı dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

Filtrasyon sistemlerini nasıl seçmeliyiz ? Su arıtma cihazları genellikle 5 aşamalı pompalı ve pompasız olarak üretilmektedir.Ama gelişen teknoloji ile yeni yeni filtreler çıkmıştır.Mesela mineral bakımından zengin bir su istiyorsanız mineral filtre veya alkali değeri yüksek bir su istiyorsanız alkali filtre veya evde bebeğiniz var ise infrared yani detox filtre gibi filtreleri takarak suyu istediğiniz kalite ve seviyeye getirebilirsiniz.

Filtrelerin marka ve üretim yeri neresi olmalıdır ? Su arıtma cihazlarının genellikle üretim yerleri Tayvan olmaktadır ama üretim patenti ise İtalya,Amerika ve almanya’dır.Bu yerlerde işçilik çok fazla olduğu için büyük firmalar fabrikalarını Tayvan gibi ülkelere taşımışlardır.Filtrelerde yukarıda da belirttiğimiz gibi doluluk oranları çok önemlidir.Doluluk oranı çok düşük filtreleri ucuz diye sakın ola almayınız.Bu sizler için için büyük bir kayıp ve hüsran olabilir.

Şimdilik bu kadar.Aklımıza gelen bir çok konuya değinmiş bulunmaktadır.Sizlere de son olarak bir adet su arıtma cihazı tavsiyesinde bulunmak istiyoruz.Almak isterseniz bizimle aşağıda ki iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçebilir ve talep edebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Satın Almak İçin Tıklayınız…

Aquatime Su Arıtma İletişim Hattı:

Adres: Özevler Mah. Vatan Cad. No:19/C Yenimahalle / Ankara

Gsm: 0507 000 05 06

Gsm: 0535 685 10 10

Tel: 0312 911 18 39

Leave a comment